2011. augusztus 8., hétfő

Hétfői Hazai: Affianced Ékszerház -mirtusz, építészet és egy mesés kollekció


Mai Hazaink: az Affianced Ékszerészet.

Az ékszerház 10 éve készít egyedi megrendelések alapján saját tervezésű ékszereket. Meseszép darabokat találhatunk a honlapjukon barangolva.


Ezt a csodás ékszer szettet Richárd, az alkotó, például egy épület inspirációja alapján álmodta meg... 



 Katt a képekre a nagyobb méretekért!


Mirtusz kollekciónak nevezték a szettet, amelynek születéséről Richárd, a tervező így ír: 

"Az itt bemutatott Mirtusz nevű kollekciónk, egy organikus szövevény, melyet a Bécsben található Joseph-Maria Olbrich által megálmodott szecesszió palotájának áttört kupolája ihletett. 


Amikor először megláttam ezt a zseniális épületet, óriási hatással volt rám, és tudtam, hogy meghatározóan mély nyomot hagyott bennem. Évekkel később, mikor egy kedves felkérésnek eleget téve, egy látványos kollekció tervezésébe kezdtem, rögtön éreztem, hogy nem volt véletlen a találkozás ezzel a pompás épülettel.
Az ékszer minden egyes apró részlete hagyományos megmunkálással készült huzalokból, lemezekből, lépésről-lépésre haladva épült fel a vázszerkezet, melyre a díszítésül szolgáló kis levelek, ékköveket tartó foglalatok kerültek felforrasztásra. 


Láthatjuk, hogy az igazi művész ihletet talál szinte bárhol: egy virág szirmaiban, az égen a felhőkben, vagy egy épület homlokzatán... s ha az álom megszületett, a mester, vagy akár egy egész csapat, rajzokkal (manapság szoftverekkel), arannyal, drágakövekkel és szakmai tudással előbb-utóbb valóra is váltja az álmainkat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése