2011. július 25., hétfő

Hétfői Hazai: Sárossy Zsuzsanna: űrkirálynő és porcelán...


Az esős időben a régi újságok rendezgetése (selejtezése) közben kezembe akadt egy régebbi Hamu és Gyémánt magazin, a styling csapatukkal magam is többször, nagy örömmel  dolgoztam együtt.

Az újságban az egyik legszebb fotó Marozsán Erikáról készült, sőt egy egész sorozat, sci-fi koncepcióval, a művésznőt újszerű módon, egy idegen bolygó királynőjeként ábrázolva.
Jópofa ötlet és vérprofi kivitelezés! Külön öröm számomra, hogy a stylist (Kiss Szilárd) a világmárkák mellett, mint pl a Dior, vagy a Burberry, az ékszereket magyar tervezők munkáiból válogatta. Csodálatos bizonyítást nyert, hogy a hazai tervezők munkái pont ugyanolyan színvonalasak, egyediek és bármivel kombinálhatók, mint bármelyik nagy ékszerház, vagy külföldi ékszer designer művei.

Kedvenc képem itt látható:



A fotó alá csak annyi van írva, hogy Erika „ birodalmakat irányít a szívével, sorsokat dönt, majd továbblép”, ám ennél szerintem sokkal fontosabb, hogy a csodás ékszereket (két nyaklánc egymásra tekerve) egy nagyon tehetséges magyar művész: Sárossy Zsuzsanna követte el, érdemes megjegyeznünk a nevét!!


 Katt a képekre a nagyobb méretért!

A két nyakláncot a Baharat nevű kollekció részeként a névadó BAHARAT márka (Földi Kinga) egyik öltözékéhez tervezte Zsuzsa. 
Az egész szett itt látható: 

A Baharat kollekció Stuttgartban debütált idén tavasszal a Magyar Intézet Múzeumok Éjszakája keretén belül rendezett divatbemutatón.
Kinga ruhái egyébként szintén gyönyörűek, ékszerei pedig külön posztot érdemelnek a jövőben.

Zsuzsára visszatérve, a fenti „űr-szett” mellett rengeteg figyelemreméltó munkája született már. Érdemes megfigyelni például, hogy a hagyományos Zsolnay-porcelánból mit hoz ki:




A nyárra is ajánl nekünk Zsuzsa különböző szépségeket, jó színeseket, mint például ezt a nyakláncot:



Zsuzsa rendszeres vendége minden design vásárnak, pl Wamp, Godzsu, Gouba, különösen ha ilyen marad az idő, akkor mindenkinek javaslom, hogy látogassátok őt meg személyesen is valamelyik vásáron és csodáljátok meg egyedi ékszereit!

Köszönöm Zsuzsa a képeket és az infókat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése