2011. július 27., szerda

Nyers gyémántok… Nyers elegancia!


Amikor még a Caprice Gyémánt marketingese voltam, sokszor beszélgettünk kollégáimmal arról, hogy egyre népszerűbb az ékszertervezésben a nyers gyémántok használata, illetve a nyers és csiszolt gyémántok különböző kombinációi.
Nos, TODD REED, amerikai kortárs ékszer designer, egyike azon formabontó bátor tervezőknek, aki nem félnek a nyers gyémánttól



Todd a modern ékszerek mellett készít vintage kollekciót is, s még a vintage kollekciójában is találunk nyers gyémántot is. A vintage ékszereit nézegetve szinte fel sem tűnik, hogy csiszolatlan kövek is kerültek a brillek közé. Ráadásul, a modern, a vintage, sőt a menyasszonyi ékszereken túl Todd nagyon szép példát mutat nekünk a férfiékszerek designjában is a nyers kövek csodás alkalmazására:



A nyers és csiszolt kombináció egyébként csak nekünk újdonság, Todd már 1992óta használ nyers, illetve csiszolatlan köveket a tervező munkájában.  Todd jelszava az eddigi „brill” és „tökéletesen csiszolt gyémánt” helyett a „tökéletes geometria” elérése az ékszereiben. A nyers gyémántok természetben előforduló alakja, különleges színvariációi és az ezzel járó szokatlan, vad szépség inspirálja a mestert, hogy lehetőleg minden egyes ékszerében felhasználjon nyers gyémántokat. Művészet és önkifejezési forma mindez egyszerre Todd számára, s egyben ígéret arra, hogy a szokatlan „anyagok” és formák mellett mindig kifogástalan minőséget kapunk.


 Kattintsatok a képekre a nagyobb méretekért!
 
És hogy Todd hogyan kezdte? Nos önvallomása szerint, a közismert mondás, miszerint:

„A kiválasztott hölgy kedvelni fog, ha adsz neki egy félkarátos gyűrűt –ám adj neki egykarátosat, és imádni fog örökké” 



-nos ez a mondás Toddra is megtette hatását, és ez vezetett a minél nagyobb és súlyosabb kövek használatához. Persze emelett az is megihlette, hogy szerinte a gyémánt úgy a legtökéletesebb, ahogy a természetben megtalálható: csiszolatlanul, természetesen, tökéletes geometriai formákkal. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése