2011. május 2., hétfő

Bölcsesség, higgadtság – május köve: a SMARAGD


Szép májusunk drágaköve a SMARAGD. Ez a csodálatos, ragyogó zöld színű drágakő a szeretet köve, erősíti és elmélyíti a szeretetet. Békét és harmóniát sugároz, összhangba hoz bennünket a természet erőivel.Kedvességet és áldozatkészséget jelképez. Bölcsességet, okosságot, higgadtságot és erőt sugároz.Az újjászületés és termékenység köve.

Az asztrológia szerint a Bika jegy szülötteinek köve a smaragd. Ennek a csillagjegynek állítólag ösztönösen tartózkodó a természete, ám épp ez ingerli szerelemre a partnert. A már kialakult kapcsolatba a smaragd harmóniát és nyíltságot hoz.

A legelső smaragdokat Egyiptomban találták (Kleopátra hercegnő nyitotta a világ első smaragdbányáját), napjainkban pedig Kolumbiából érkeznek a legragyogóbb smaragdok.
A középkorban sokféle babona kapcsolódott ehhez a ragyogó zöld drágakőhöz: a látás megjavítójának tartották, jövendőmondókő és a reménység köve volt a smaragd. Biblikus történethez kapcsolódik, hogy amikor Lucifer – a lázadó angyal  – letaszítatott a mennyből, homlokából leesett egy smaragd, ebből lett a Szent Grál.
Májusban még sok érdekességet elárulok a smaragdokról és a belőlük készült ékszerekről!
Holnap pedig elárulom, melyik hollywoodi sztár IMÁDJA legjobban a smaragdot…
Szép napot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése