2011. június 22., szerda

Ékszerre szomjazva - a koktélgyűrűk


A nyári éjszakába indulva ne feledkezzünk meg arról, hogy egy igazi koktélos csajos estén akkor vagyunk igazán  stílusosak, ha koktélgyűrűt viselünk:)
A koktélgyűrűk általában nagyméretűek, drágakövekkel gazdagon kirakottak, vagy éppen egy-egy nagyobb, különleges kő köré épített alkotások.
Definíciója szerint a koktélgyűrű „nagy méretű, koktél party-n viselt ékszer”. Eredetét a 20-as évek szesztilalmához kötve kereshetjük, amikoris a hölgyek az illegális koktélpartikon viselték ezeket az ékszer-remekműveket –ebben a korszakban a koktélgyűrű viselete az elegancia és a stílusos megjelenés szimbólumának számított.
 
A nagy ékszerházak egész koktélgyűrű-kollekciókat dobnak piacra, ahol az egyes ékszerek italneveket viselnek és az italok színére, jellegére, kinézetére emlékeztetnek minket:
Például a svájci Piaget kollekciója stílszerűen a Limelight Paradise nevet kapta, az egyes darabok közül pedig egy-két beszédes név:

a Blue Hawaiian koktélgyűrű itala kék topáz, 18 karátos fehér aranyon szervírozva, gyémántokkal, fehér kalcedóniával és sárga zafírral a közepén. 


A Sex on the Beach „nedűje” a pink és világos zöld thurmalin, valamint szikrázó gyémántok harmóniája:


míg a Capirinha a 18 karátos fehér aranyon túl a 214 darab gyémánttól, a zöld thurmalintól és a faragott citrintől lesz különleges, s egyben szexi:


A csinos kis kollekcióban fellelhető még pár kedvenc éjszakai ital: a Mojito, a Whiskey on the Rocks, a Cosmopolitan, a White Tonic, a Blue Ocean és a Blueberry Daiquiri is.

Nektek hogy tetszenek a koktélgyűrűk? Ti viseltek ilyeneket? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése